Maak eenvoudig zelf lijnzaadcrackers

 Lijnzaad is een klein bruin zaadje met een licht nootachtige smaak. Het is in veel supermarkten te koop. Als gebroken lijnzaad. Of als hele korrel. Voor dit recept kun je allebei gebruiken; het is net wat je zelf het lekkerst vindt.

Wat heb je nodig
– lijnzaad
– geraspte kaas
– kruiden of sambal
– water

Hoe maak je het
Meng lijnzaad en water in dezelfde verhouding. Dus bij 6 eetlepels lijnzaad, doe je 6 eetlepels water.
Daaraan voeg je een klein handje geraspte kaas toe. Met kruiden die je lekker vindt, bijvoorbeeld gedroogde Italiaanse kruiden. Of een theelepel sambal, als je van wat pittig houdt.
Roer het geheel goed door. Verdeel het mengsel dan op een rooster met bakpapier of een bakplaat. Een lepel is daarbij handig. Crackers kun je dan van dezelfde grootte maken. En met de bolle kant van de lepel druk je het lijnzaadmengsel aan op het bakpapier. Schuif het rooster dan in de combi-oven/magnetron. En schakel de magnetron 3 ½ minuut in op de hoogste stand. Draai de crackers daarna en schakel de magnetron nog 1 minuut in op de hoogte stand. En klaar zijn je crackers!
Heerlijk met wat veldsla en tomaat. Met roomkaas. Of met sla en garnaaltjes. Laat je fantasie de vrije loop en geniet!

Redenen om regelmatig lijnzaad te eten
1) Het bevat omega-3 vetzuren
– Verkleinen o.a. het risico van hart- en vaatziektes. Houden de hersenen gezond. En voorkomen nierproblemen.
2) Het is rijk aan lignanen
– Deze voorkomen een hoge bloeddruk. Verminderen ontstekingen. En beschermen het lichaam tegen stress.
3) Het draagt bij aan een gezonde darmwerking
– Vezelrijk eten ondersteunt de darmflora. Het zorgt voor een gezonde stoelgang. En een stabiele bloedsuikerspiegel.
4) Het is een plantaardige bron van hoogwaardige eiwitten
5) Het past in een afslankdieet.   

Vind je dit een leuk bericht?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Facebook
Laden...
Laden...
Laden...